Viziris Ooglijn

Nieuws

22-11-2010 Aankondiging cursus kunstgeschiedenis Stichting Kubes

Na een succesvol verlopen proefles kunstgeschiedenis op 29 september jl. heeft Stichting Kubes besloten om de cursus kunstgeschiedenis te continueren. Doel van de cursus is een beter begrip van de opeenvolging van stijlen en bewegingen in de kunst. De uitleg in musea is zo beter te volgen en tegelijkertijd kan men de juiste vragen leren stellen voor een heldere beschrijving. Dit kan er toe bijdragen dat de ervaring van kunst persoonlijker wordt.

De cursus zal bestaan uit tien bijeenkomsten van elk 2,5 uur. Deze zullen tweewekelijks gaan plaatsvinden. Voorlopig zullen de bijeenkomsten worden gehouden op de woensdagmiddag van 13:00 tot 15:30 uur in buurtcentrum "Oes Hoes" aan de Koenraadlaan 98 te Eindhoven. Honden zijn ook welkom.

Lees het volledige bericht van Aankondiging cursus kunstgeschiedenis Stichting Kubes
22-11-2010 Toegankelijkheid ING website

Al enkele maanden krijgt de Ooglijn klachten over de ING website.

In een expertsessie met de ING bleek dat er een probleem ontstaat als de webpagina wordt geladen. Ook zijn nieuwe modules zoals Beleggen en het huishoudboekje Tim in flash en met een schermlezer onbruikbaar. Voor het eerste probleem hebben we samen met de ING een voorlopige oplossing gevonden.

Lees het volledige bericht van Toegankelijkheid ING website
01-11-2010 Wandelbuddy biedt uitkomst voor blinde en slechtziende wandelaars

Een van de mooiste lange-afstandswandelpaden van Nederland, de Koninklijke Weg, is nu ook veilig te bewandelen door de visueel beperkte wandelaar. Hiervoor is er een speciaal buddysysteem ontwikkeld. Mensen met een visuele beperking die graag de route willen lopen kunnen zich laten vergezellen door een wandelbuddy: een vrijwilliger die ervaring heeft met het begeleiden van blinde en slechtziende wandelaars.

Lees het volledige bericht van Wandelbuddy biedt uitkomst voor blinde en slechtziende wandelaars
01-11-2010 Klachtmelding voor mensen met visuele beperking bij Valys aangepast

Het bovenregionaal vervoer Valys wordt sinds 2007 uitgevoerd door Connexxion Taxi Services. Vaak gaat dit vervoer probleemloos, maar ook regelmatig gaat het toch fout. Klachten hierover kunnen schriftelijk of via de website worden ingediend. Voor mensen met een visuele beperking is dit echter vaak een groot probleem. Om die reden heeft Viziris in 2007 de afspraak gemaakt met Connexxion om de klachtmelding voor mensen met een visuele beperking via de Ooglijn te laten lopen.

Lees het volledige bericht van Klachtmelding voor mensen met visuele beperking bij Valys aangepast
01-11-2010 Tweede-Kamerdebat met minister Eurlings over de OV-chipkaart

Op woensdag 6 oktober 2010 vond een Algemeen Overleg plaats met minister Eurlings over de invoering van de OV-chipkaart. Woordvoerders van alle politieke partijen – van links tot rechts – riepen de minister op om eerst de belangrijkste knelpunten op te lossen, alvorens in Oost-Nederlands de strippenkaart af te schaffen.

Lees het volledige bericht van Tweede-Kamerdebat met minister Eurlings over de OV-chipkaart
01-11-2010 Nieuwe medewerker Betalingsverkeer

Viziris is verheugd te kunnen berichten dat op maandag 1 november 2010 een medewerker in dienst treedt voor het thema Betalingsverkeer. Ingeborg van der Pijl heeft uitgebreide werkervaring opgedaan bij het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap.

Lees het volledige bericht van Nieuwe medewerker Betalingsverkeer
01-11-2010 Brugklastas van FOVIG genomineerd voor MOVISIE Diversiteitsprijs 2010

Wie wordt op maandag 1 november de winnaar van de vierde MOVISIE Diversiteitsprijs? Uit de 101 ingediende projecten koos een jury onder leiding van Jetta Klijnsma drie nominaties, waaronder de Brugklastas van de FOVIG (Federatie Ouders van Visueel Gehandicapten).

Lees het volledige bericht van Brugklastas van FOVIG genomineerd voor MOVISIE Diversiteitsprijs 2010
01-11-2010 Duitse blinden massaal de straat op

Ruim 3.000 Duitse visueel gehandicapten en sympathisanten hebben vorig week in Kiel geprotesteerd tegen de voorgenomen bezuinigingen op de staatstoelage voor blinden en slechtzienden. Zonder overleg heeft de landsregering van Schleswig-Holstein besloten om deze te verminderen van 400 naar 200 euro per maand. Ook andere landsregeringen in Duitsland hebben een dergelijk voornemen. De regionale afdelingen van het Deutsche Blindenverband helpen elkaar in de strijd.

Lees het volledige bericht van Duitse blinden massaal de straat op
01-11-2010 Viziris op Twitter

Viziris heeft op het nieuwe medium Twitter inmiddels een kring van ruim 165 ‘volgers’. Dagelijks verspreidt Viziris-directeur Peter Hulsen via het acccount @VizirisTweets berichten, worden er vragen aan Viziris gesteld en beantwoord, en informatie uitgewisseld.

Lees het volledige bericht van Viziris op Twitter
01-11-2010 Oproep: patiƫntenparticipatie in wetenschappelijk onderzoek

Viziris zoekt op korte termijn mensen die belangstelling hebben voor wetenschappelijk onderzoek en een bijdrage zouden willen leveren aan patiëntenparticipatie. Zij leveren daarmee een nuttige bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek op het gebied van visuele beperkingen, en krijgen tegelijkertijd een kijkje in wat er zoal gebeurt in de keuken van het wetenschappelijk onderzoek op dit gebied.

Lees het volledige bericht van Oproep: patiƫntenparticipatie in wetenschappelijk onderzoek
11 - 20   |   Bekijk de vorige 10 berichten   |   Bekijk de volgende 10 berichten Ga naar boven
Zoekformulier

Toegankelijkheid:

© viziris.nl
Disclaimer