Viziris Ooglijn

Nieuws

20-12-2010 Ziezo FM

Onder de naam Ziezo FM start in januari 2011 een speciaal radioprogramma voor en over visueel gehandicapten. Deze 1 uur durende radioprogramma’s bevatten nieuws en informatie. De Ooglijn van Viziris zal wekelijks een rubriek verzorgen voor Ziezo FM. Ziezo FM zal worden uitgezonden via lokale omroepen en internetstations.

Kijk voor meer informatie over Ziezo FM op de website www.ziezofm.nl

20-12-2010 Viziris en Ooglijn gesloten tussen Kerstmis en Oud en Nieuw

Viziris en de Ooglijn zullen gesloten zijn van vrijdag 24 december 2010 tot maandag 3 januari 2011. U kunt in die dagen uiteraard wel het antwoordapparaat van de Ooglijn inspreken (telefoonnummer 030 - 294 54 44). In 2011 zijn Viziris en de Ooglijn u graag opnieuw van dienst.

20-12-2010 Co Verhoogprijs voor Femke Krijger

Femke Krijger, oprichtster van het Doofblinden Netwerk (DBN) kreeg op 7 december de Co Verhoogprijs 2010. De prijs is een jaarlijks eerbetoon aan een inwoner van de stad Leiden die voor niets iets doet voor een ander. Op de internationale vrijwilligersdag 7 december 2010 werd de prijs en het bijbehorende beeldje aan Femke Krijger overhandigd door wethouder Roos van Gelderen van Leiden.

Zie hier een bericht over de toekenning van de Co Verhoogprijs uit de Leidse lokale pers https://www.sleutelstad.nl/nieuws/archief/2010/12/co-verhoogprijs-2010-voor-femke-krijger  

20-12-2010 Bereikbaarheid en toegankelijkheid van betaaldiensten

Vorige week verscheen de driejaarlijkse monitor toegankelijkheid en bereikbaarheid van betaaldiensten. Deze monitor wordt uitgevoerd door het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer, waarin naast betalingsinstellingen ook ondernemers, winkeliers en consumenten participeren. Ook Viziris neemt deel aan dit overleg. De monitor schetst een positief beeld van de bereikbaarheid en toegankelijkheid van betaaldiensten. Ook wordt vastgesteld dat aandacht voor groepen als ouderen en mensen met een beperking noodzakelijk blijft.

Lees het volledige bericht van Bereikbaarheid en toegankelijkheid van betaaldiensten
20-12-2010 The Google Europe Scholarship 2011 for students with disabilities

De ‘Google Europe Scholarship for Students with Disabilities’ biedt elk academisch jaar studiebeurzen aan mensen met een beperking, die een technische academische opleiding volgen.

Lees het volledige bericht van The Google Europe Scholarship 2011 for students with disabilities
20-12-2010 Gemeente Utrecht realiseert hondentoilet voor geleidehonden bij kantoor Viziris

De gemeente Utrecht heeft onlangs een hondentoilet voor (blinden-)geleidehonden gerealiseerd, voor het gebouw aan de Churchilllaan waarin Viziris kantoor houdt. Het hondentoilet is op 8 december 2010 feestelijk geopend, mèt een zestal blindengeleidehonden.

Lees het volledige bericht van Gemeente Utrecht realiseert hondentoilet voor geleidehonden bij kantoor Viziris
20-12-2010 Reacties op artikel over iPhone

De vorige editie van de Viziris Nieuwsbrief bevatte een artikel van Viziris-medewerker Roel van Houten over zijn eerste ervaringen met de iPhone. Op dat artikel zijn vele reacties gekomen – soms instemmend, soms getuigend van andere ervaringen. We komen daar in een volgende editie van de Viziris Nieuwsbrief op terug. In deze Nieuwsbrief alvast twee bijdragen van andere gebruikers met een visuele beperking over het gebruiksgemak van Apple-producten

Lees het volledige bericht van Reacties op artikel over iPhone
08-12-2010 Gemeente Utrecht realiseert tweede hondentoilet voor blindengeleidehonden

Feestelijke opening - 8 december 2010 16:00

Na de realisatie van Uschi Plaza - een hondentoilet nabij Utrecht Centraal Station waar reizigers met een visuele beperking hun blindengeleidehond veilig kunnen uitlaten - realiseerde de gemeente Utrecht in november 2010 een tweede locatie aan de Churchilllaan. Utrecht is de enige gemeente in Nederland, die twee hondentoiletten speciaal voor blindengeleidehonden heeft ingericht.

Lees het volledige bericht van Gemeente Utrecht realiseert tweede hondentoilet voor blindengeleidehonden
03-12-2010 Erepenning voor vrijwilliger

Aan Dror Cohen Rapoport (NVBS-lid, vrijwilliger en Viziris-ambassadeur) heeft op donderdag 2 december 2010 een erepenning van het Stadsdeel Amsterdam Oost uitgereikt door de wethouder aldaar. De onderscheiding is aan Cohen Rapoport toegekend voor zijn grote verdiensten als pleitbezorger voor een bereikbaar en toegankelijk Amsterdam. Viziris sluit zich graag aan bij de Amsterdamse waardering voor de inspanningen van Cohen Rapoport. Hulde!

03-12-2010 Viziris Nieuwsbrief voortaan ook via Orion Webbox

Voor belangstellenden, bijvoorbeeld hen die niet in het bezit zijn van een PC, is de Viziris Nieuwsbrief vanaf nu in gesproken vorm beschikbaar op de ORIONWebbox.

Lees het volledige bericht van Viziris Nieuwsbrief voortaan ook via Orion Webbox
1 - 10   |   Bekijk de volgende 10 berichten Ga naar boven
Zoekformulier

Toegankelijkheid:

© viziris.nl
Disclaimer