Viziris Ooglijn

Info over toegankelijkheid op viziris.nl

Ingebouwde toegankelijkheidsopties

Op deze website kunt u in de liniaal geheel links op de pagina de lettergrootte en kleurinstellingen wijzigen en de voorleesfunctie activeren.

Weergave website voor brailleleesregels en spraakprogramma’s

De indeling van de pagina’s is geoptimaliseerd voor gebruikers van brailleleesregels en spraakprogramma’s. Eerst wordt voor hen de inhoud van een pagina getoond, daarna pas het menu. Daarnaast wordt op elke subpagina met 'U bent hier:' het pad aangeduid waar de bezoeker zich in de site bevindt.
Ter verbetering van de navigatie is bovenaan de pagina bovendien de onzichtbare link 'spring naar het menu' toegevoegd.

Tijdelijk lettergrootte op pagina's wijzigen

In de liniaal geheel links op de pagina kunt u de lettergrootte en kleurinstellingen wijzigen. Indien deze toegankelijkheidsopties onvoldoende zijn voor u, kunt u de lettergrootte vanuit Internet Explorer aanpassen. Open het browsermenu 'Beeld', selecteer de optie 'Tekengrootte' en kies één van de vijf mogelijkheden. De vergroting is ook instelbaar door met ingedrukte Control toets aan het muiswieltje te draaien.
Indien u Internet Explorer versie 7 of Firefox op uw computer hebt geïnstalleerd, kunt u gebruik maken van een ingebouwde 'zoomfunctie' waarmee webpagina’s sterk kunnen worden vergroot. Voordeel van deze functie is dat ook afbeeldingen worden vergroot.
Zijn de genoemde opties voor u niet voldoende, dan kunt u overwegen een vergrotingsprogramma aan te schaffen


Ga naar boven
Zoekformulier

Toegankelijkheid:

© viziris.nl
Disclaimer